Dé 11 leukste reis cadeau’s voor reizigers

26 september, 2021 | Reistips

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Wil je binnenkort iemand verassen met een origineel cadeau? Als diegene een echte reiziger is ben je hier in ieder geval op de juiste plek. In deze blog vind je namelijk 11 reis cadeau’s voor echte avonturiers. Per cadeau geven we je ook alvast een tip, doe ermee wat je wilt 😊

Een reisboek

Voor iemand die nog niet zo vaak op reis is geweest, kan een reisboek heel leuk zijn ter inspiratie. Wat zijn leuke bestemmingen? En als je dan op de plek van bestemming bent, wat zijn dan leuke tips om daar voor activiteiten te ondernemen? Ook andere tips kunnen erg nuttig zijn, bijvoorbeeld dingen die belangrijk zijn om mee te nemen, hoe je lokaal dingen het beste kunt regelen en de te verwachten kosten die je kan maken op de plek van bestemming.
Ook voor iemand die wel al vaker heeft gereisd en dus beter weet wat te verwachten, kan een boek met reiservaringen een goede cadeautip zijn! Er is namelijk altijd nog wel wat nieuwe informatie te vinden over reizen!

Wijzelf vinden de boeken van ‘Wat & Hoe Stad & Streek’ altijd erg handig. Check ze hier voor jouw bestemming.

Paspoorthoes

Een heel leuk, maar ook praktisch cadeau is een hoesje voor het paspoort van de reiziger. Dit houdt het paspoort netjes, maar ziet er ook nog eens heel leuk uit! Zeker weten dat jouw reizende vriend/vriendin/dochter/zus of wie dan ook blij gaat zijn met jouw toffe cadeau!
Ook leuk: op veel marktjes in het buitenland, bijvoorbeeld in Azië, kun je een toffe paspoorthoes scoren. Dus ben je zelf een reiziger, kan het ook heel leuk zijn om dit mee te nemen als souvenir voor het thuisfront!

Deze vinden wij de leukste paspoorthoezen

Of kijk alle toffe paspoorthoezen op Bol.com

Ketting of armband

Veel reizigers verzamelen overal op reis sieraden, van leren armbandjes tot schelpenkettingen en felgekleurde enkelbandjes. Is het dan niet leuk om een sieraad toe te voegen aan deze collectie, zodat de reiziger altijd aan je denkt? Wat wij erg leuk vinden, is bijvoorbeeld een ketting/armband van een wereldbol. Staat tof, en heeft dus ook een leuke betekenis!

Spelletjes in reisformaat

Of je nou alleen op reis gaat of met je partner, een vriend of vriendin, spelletjes zijn altijd leuk! Het kan het ijs breken als je nieuwe mensen ontmoet, tijdens een spelletje kletst het toch net wat gezelliger! Je kunt uiteraard de klassieke spelletjes meenemen: Yahtzee, Kaarten voor een potje pesten of miniatuur mens-erger-je-niet. Maar er zijn ook heel veel andere leuke spelletjes, die je misschien nog niet kent! Wat denk je van Qwixx, Clever of Keer op Keer? Ook Ligretto is een aanrader!

Packing Cubes

Je hebt ze in allerlei kleuren, soorten en maten en uiteraard ook in verschillende prijscategorieën. Packing Cubes zijn een absolute must-have als je op reis gaat, zo kun je je backpack wat beter indelen en is het niet op dag 1 al een chaos in je backpack. Zeker weten dat je iemand blij maakt als je ze Packing Cubes cadeau doet!

Onze aanrader

GoPro accessoires

Zelf gaf ik Mark met kerst een ‘Waterproof Dome Port’ voor de GoPro. Met deze toffe gadget kun je foto’s maken die gedeeltelijk onder- en boven water zijn, wat een leuk effect geeft. Mark houdt van gadgets en was dan ook heel blij met dit cadeau, we hebben er al vele toffe foto’s mee kunnen maken. Houdt jouw reiziger hier ook van, dan is dit zeker een goede tip. De foto van deze blog is overigens ook gemaakt met deze Dome 😉

Naast de Dome Port heeft GoPro nog meerdere accessoires die leuk kunnen zijn om cadeau te geven: een polsriempje, selfiestick, hoofdband of bodyband bijvoorbeeld!

Het Bucketlist Boek voor Reizigers

Deze hebben wij zelf een keer cadeau gekregen, een heel leuk cadeau! In dit boek staan 250 uitdagende opdrachten die je op reis kunt/moet uitvoeren. Tegenwoordig kun je het boek zelfs personaliseren, dus de gene aan wie jij het boek geeft krijgt het boek met zijn naam en foto erop. Dat maakt het nog extra speciaal!

Scratch Map

Met een toffe Scratch Map kan de reiziger bijhouden welke bestemmingen hij allemaal van zijn lijstje kan vinken! Hoe meer bestemmingen bezocht zijn, hoe meer landen er ingekleurd zijn op de map. Leuk om te doen, maar ook een toffe herinnering. En mocht er twijfel zijn over de bestemming van de volgende reis, is er in ieder geval in één oogopslag duidelijk waar deze reiziger al is geweest! 😊

Life Straw Waterfles

Een absolute tip voor iedere reiziger is de Life Straw Waterfles. In veel landen is het niet, zoals wij in Nederland gewend zijn, mogelijk om de kraan open te draaien en je flesje te vullen met drinkwater. Het kraanwater is vervuild en je kunt ziek worden als je dit drinkt. Maar de Life Straw biedt hiervoor een oplossing: hij filtert het water zodat alle bacteriën eruit zijn en jij schoon drinkwater hebt, overal waar je dat zelf maar wil. Je kunt het zelfs uit beekjes halen als je op een hike bent! Wie wil dat nou niet?

Polaroid Camera

Een Polaroid Camera is een tof cadeau om te geven, want al op het afscheidsfeestje kunnen leuke foto’s geschoten worden ter herinnering aan het thuisfront. Maar zeker ook op reis is het fijn, zo kan de reiziger mooie foto’s maken van de tofste plekken, herinneringen maken met nieuwe vrienden en deze dan later weer aan jou laten zien als hij/zij weer thuis is! Bekijk hier de top 10 van beste Polaroid camera’s.

Draadloze oortjes

Iedere reiziger brengt heel wat uurtjes door in het vliegtuig, de bus, trein of ander vervoersmiddel. Dan is het fijn om je wat te kunnen afsluiten van de rumoerigheid van andere reizigers en muziek helpt daarbij natuurlijk altijd! Draadloze oortjes zijn extra fijn, omdat je niet in de knoop kan komen met alle snoertjes. Fijne tip! Check Bol.com voor de beste draadloze oortjes!