Vietnam

Een zeer populaire bestemming onder backpackers is Vietnam. Een veelzijdig land, wat veel diversiteit biedt. De prachtige natuur van het land maakt dat het land echt iets toevoegt aan je (rond)reis. De verschillende natuurparken en rijstvelden, maar ook grotten, prachtige stranden en de blauwe zee, zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard. Ook de gezellige steden en de Vietnamese keuken zijn geliefd. Interessant om je in te verdiepen: de (oorlogs)geschiedenis van Vietnam!

Vliegduur: 12 uur 50 minuten

Visum: ja

Vaccinaties: aangeraden

Valuta: Dong

Reisadvies: vind je hier!

Vietnam

Een zeer populaire bestemming onder backpackers is Vietnam. Een veelzijdig land, wat veel diversiteit biedt. De prachtige natuur van het land maakt dat het land echt iets toevoegt aan je (rond)reis. De verschillende natuurparken en rijstvelden, maar ook grotten, prachtige stranden en de blauwe zee, zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard. Ook de gezellige steden en de Vietnamese keuken zijn geliefd. Interessant om je in te verdiepen: de (oorlogs) geschiedenis van Vietnam!

Vliegduur: 12 uur 50 minuten

Visum: ja

Vaccinaties: aangeraden

Valuta: Dong

Reisadvies: vind je hier!

Over Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië en is een aanrader voor iedere reiziger. Het land is, net als overige landen in Azië, erg goedkoop en zal daarom zeker bij backpackers in de smaak vallen. 

Vietnam is een veelzijdig land; het biedt talloze verschillende mogelijkheden om je dagen in te vullen: gezellige steden, mooie stranden en boeddhistische tempels. Ten slotte kun je je dag afsluiten met het heerlijke lokale eten: volg eens een kookcursus zodat je je vrienden bij thuiskomt ook van de vietnamese keuken kunt laten genieten!

Klimaat Vietnam

Vietnam is een groot land. Dit betekent dan ook dat er niet één klimaat is, verschillende delen van dit land hebben een verschillend klimaat. Gedurende het hele jaar is het er warm, tussen de 20 en 35 graden.

Noord-Vietnam: De seizoenen lopen hier gelijk met de seizoenen in Nederland. In de zomer is het er rond de 30 graden. In de winter kan het rond de 14 graden worden, soms zelfs kouder. Het regenseizoen in Noord-Vietnam duurt van juni tot oktober. Dit betekent echter niet dat de regio dan niet geschikt is om te bezoeken.

Midden-Vietnam: Het hele jaar is de temperatuur hier heerlijk. In de winter zakt de temperatuur wel wat, maar komt nauwelijks onder de 20 graden. Het regenseizoen in het midden van Vietnam duurt van september tot en met november. Er vinden gedurende deze periode veel heftige regenbuien, waardoor overstromingen plaatsvinden. Het is dus raadzaam deze regio gedurende deze periode zoveel mogelijk te vermijden.

Zuid-Vietnam: In het zuiden van Vietnam duurt het regenseizoen van mei tot en met november. De regenbuien zijn hier echter een stuk korter dan in het midden van het land, waardoor reizigers weinig last hebben van het regenseizoen. De maanden maart en april zijn de warmste maanden in Zuid-Vietnam, het wordt dan zo’n 34 graden.

Onze meestgelezen posts over Vietnam:

Plekken die je niet mag missen!

Vietnam is een groot land, wat je kunt onderverdelen in 3 verschillende regio’s: noord, midden en zuid. Wij raden aan om van elke regio met zijn eigen charmes te proeven. Maak bijvoorbeeld een reis van noord naar zuid, en mis hierbij deze plekken niet!

Hanoi: de hoofdstad van Vietnam kan uiteraard niet ontbreken op je lijstje. De stad heeft ongelooflijk veel charme, je kunt er rondlopen en genieten van de sfeer die er hangt. Als je van cultuur houdt, kun je je geluk op. Bezoek een het mausoleum, de Parfume Pagoda of het Hanoi Water Puppet Theatre.

Hoi An: een beetje verwarrend is het wel, Hanoi en Hoi An. Maar dit is geen reden om deze prachtige havenstad over te slaan. Deze stad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst, wat eigenlijk al reden genoeg is om er een kijkje te gaan nemen. De smalle straatjes met kleine huisjes, restaurantjes, tempels, winkeltjes en zelfs een markt, maken dat de stad erg sfeervol is. Er is altijd wat te beleven, toch hangt er een relaxte sfeer. Extra voordeel: de stad ligt aan het strand.

Ho Chi Minh City: chaotisch, energiek, levendig: deze drie woorden omschrijven deze stad perfect. Als je van uitgaan houdt, kun je hier je hart ophalen, deze stad bevat namelijk een groot aantal bars en clubs. Aan de andere zijde, kun je hier ook komen om cultuur te snuiven, te genieten van de wolkenkrabbers of van de geschiedenis te proeven. 

Straat in Vietnam waar een man en een vrouw lopen met hun handelswaar voor op de markt.
Rijstvelden in Vietnam met daarbij kleine huisjes.

10 mooiste bezienswaardigheden in Vietnam

  • Bezoek Halong Bay in het Noorden van Vietnam
  • Snorkelen op het eiland Phu Quoc
  • Bezoek de Chu Chi Tunnels in Ho Chi Minh City
  • Breng een bezoek aan de Demilitarized Zone (DMZ) 
  • Bezichtig de Tempel van de Literatuur in Hanoi
  • Wandelen in het Cuc Phuong National Park 
  • Bezoek de My Son ruïnes van Hoi An
  • Meerdaagse trekking in Sapa
  • Beklim de Mount Fansipan
  • Maak een boottocht door Tam Coc

Veelgestelde vragen over Vietnam

Luchtfoto van de mooie natuur in Vietnam met op de achtergrond bergen.
Aziatisch eten en een blikje bier in de straten van Vietnam.
Menu