Reizen naar Bali

22 juni, 2023 | Backpacken, Reistips

Mark Anker

Ik deel tips om financieel vrij te reizen naar de mooiste bestemmingen

Wil jij naar de meest witte stranden, mooiste tempels en de top van een vulkaan beklimmen? Dan is Bali de ultieme vakantiebestemming voor jou. Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest bezochte bestemmingen ter wereld. Verre van onterecht want Bali heeft alles wat je van een tropische vakantie verwacht. Geniet van een heerlijke ontspanning vakantie of trek juist sportief de natuur in. Eén ding is zeker, Bali heeft hetgeen waar jij naar op zoek bent.

Handige info

  • Vliegduur: 16 uur
  • Visum: nee, tot 30 dagen
  • Vaccinaties: aangeraden
  • Valuta: Indonesische Roepia
  • Reisadvies: vind je hier!

Over Bali

Bali is een Indonesisch eiland gelegen ten oosten van het bekendste eiland van Indonesië genaamd Java. Bali staat bekend om haar westerse luxe in combinatie met de Aziatische vibe. Het beschikt over schitterende stranden, watervallen, tempels en zelfs meerdere actieve vulkanen die je kunt beklimmen. Naast de mooie natuur staat Bali ook bekend om haar luxe en spirituele kant. Zo vind je op de toeristische plekken veel beach clubs, resorts en yoga studios. Tevens is Bali het enige niet-Islamitische eiland in Indonesië. Balinezen zijn over het algemeen Hindoeïstisch.

Lees meer over de reisroute door Bali of meer over Bali of Discovering Bali

De mooiste bestemmingen

Canggu

Sinds een aantal jaar is Canggu de toeristische hoofdstad van Bali. Dit voormalig vissersdorpje is nu gevuld met heerlijke restaurants, gezellige barretjes en beschikt over een aantal luxe beach clubs. Een groot voordeel is dat Canggu aan de zee ligt waardoor je hier een heerlijke strandvakantie kunt houden en met surfen een nieuwe hobby op kunt pakken. Als je naar Bali gaat is het zeker een leuk een aantal dagen hier rond te brengen.

Ubud

Ubud is de spirituele plek op Bali. Het dorp is omringd door natuur waardoor er veel mooie rijstvelden en watervallen in de buurt te vinden zijn. Daarnaast beschikt Ubud over een eigen apenbos. Vergeet daarom niet je schoenen binnen te zetten anders ben je ze kwijt. Ook Ubud beschikt over heerlijke lokale en westerse restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en drinken. Zeker een must wanneer je op Bali bent.

Nusa eilanden

De Nusa eilanden zijn een groep van drie eilanden ten zuidoosten van Bali. Op slechts een half uurtje varen arriveer je in de haven van Nusa Penida of Nusa Lembongan. Op beide eilanden vind je heerlijke witte stranden en fantastische rotsen. Zo is Nusa Penida wereldberoemd door Kelingking Beach, een schitterende rots in de vorm van een dinosaurus. Naast de geweldige rotsen is ook het binnenland schitterend.

Uluwatu

De ultieme strandvakantie beleef je in het rotsachtige Ulwatu. Dit rustige plaatsje vind je helemaal in het zuiden van Bali. Het beschikt over geweldige stranden en wordt ook wel het surfersparadijs van Bali genoemd. Naast de stranden kent ook Uluwatu een heerlijke natuurlijke vibe en veel leuke tentjes om heerlijk te ontbijten, lunchen of dineren. Een plek die je bezocht moet hebben als je op Bali bent.

Gili eilanden

Tegen Lombok aan vind je de Gili eilanden. Een groep eilanden onderverdeeld in een feesteiland en twee rustige eilanden voor stelletjes. Wittere stranden dan op de Gili eilanden ga je nergens vinden. Ook het water is blauw en bijna doorzichtig. Niet voor niets staat deze plek dan ook bekend als één van de beste plekken om te duiken en te snorkelen in Indonesië.

Veelgestelde vragen over Bali

Is Bali duur?

In verhouding met Nederland is Bali niet duur. De prijzen liggen in Bali een stuk lager. Wel is het zo dat de prijzen door toeristische vraag sterk toenemen in Bali. Desondanks blijft Bali een goedkope bestemming.

Wat is de beste tijd om naar Bali te gaan?

De beste tijd om naar Bali te gaan is tussen april en oktober. Deze maanden vallen buiten het regenseizoen waardoor het weer op zijn best is. Ga je buiten deze tijden dan is de kans op regen en harde windvlagen een stuk groter. Wel blijft de temperatuur tropisch en is de kans op verbranden gewoon aanwezig.

Is Bali veilig voor toeristen?

Over het algemeen is Bali veilig voor toeristen. De bevolking van Indonesië is zeer vriendelijk en doet er alles aan om je verblijf zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Op sommige toeristische plekken zijn er wel groeperingen die mensen beroven. Dit gebeurt vooral ’s nachts waardoor het aan te raden is om ’s nachts altijd een taxi te pakken. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd iemand is die weet waar je bent.

Hebben ze in Bali dezelfde soort stopcontacten?

Ja, in Bali heb je dezelfde soort stopcontacten als in Nederland en andere Europese landen. Je hoeft tijdens je reis geen omvormer mee te nemen maar kunt gewoon dezelfde stekkers gebruiken als die je thuis ook gebruikt.

Wat niet eten op Bali?

Je kunt in Bali bijna alles eten. Het is echter niet verstandig om op straat eten te kopen omdat dit erg onhygiënisch is bereid. Het is belangrijk dat je goed kijkt of er ook andere toeristen bij restaurants zitten zodat je weet dat je de plek kunt vertrouwen. Anders loop je de kans om Bali belly op te lopen.