Manuel Antonio National Park

26 juni, 2023

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Vanaf Monteverde zijn wij doorgereisd naar Quepos waar wij het Manuel Antonio National Park een dag later wilden gaan bezoeken. We hebben onze route gereden via Crocodile Bridge omdat we nog steeds geen krokodillen hadden gezien gedurende onze reis. Vanaf de brug hebben we 7 krokodillen zien zonnebaden! Het was daar heel druk en toeristisch dus voelde bijna een beetje als een ‘dierentuin’, maar omdat het toch op de route lag wel leuk om even gezien te hebben.

Krokodillen bij Crocodile Bridge in Costa Rica
Krokodillen bij Crocodile Bridge in Costa Rica

Bezoek aan het Manuel Antonio National Park

We hadden overal gehoord en gelezen dat het noodzakelijk is om tickets te reserveren, dus de avond ervoor hebben we onze tickets geboekt en een tijdslot vastgezet wanneer we naar binnen mochten. Wij betaalden zo’n 19 euro per ticket. Tickets en meer informatie vind je op de officiële website van Manuel Antonio. We wilden er graag vroeg zijn om de grootste kans te hebben om wilde dieren te spotten! Dus al vroeg gingen we op pad.

Parkeren bij Manuel Antonio

Als je aankomt met de auto staat er op zo’n 3km afstand van het park een parkeerplaats met vrij asociale ‘parkeerwachters’. Ze geven aan dat dit de officiële parkeerplaats is en gaan voor je auto staan om je naar hun plek te krijgen, maar je kunt veel dichterbij parkeren (200m van de ingang). Laat je dus niet gek maken en gewoon doorrijden. Omdat ze zo stellig zijn ga je bijna aan jezelf twijfelen, maar omdat wij dit al hadden gelezen zijn we toch nog een flink stuk doorgereden waar we dus gewoon dichtbij het park konden parkeren voor omgerekend zo’n 6 euro per dag.

Dieren spotten

Toen we dit avontuur eenmaal achter de rug hadden konden we eindelijk beginnen aan waar we voor kwamen, het mooiste National Park van Costa Rica! We hebben erg getwijfeld of we met een gids op pad wilden gaan, maar vonden dit toch wel prijzig en hebben ervoor gekozen dit niet te doen. Daar hebben we ook absoluut geen spijt van gehad! In dit park zijn alle paden heel goed aangegeven en je kunt absoluut niet verdwalen. Verder waren wij erg vroeg en was het nog relatief rustig, waardoor we echt veel wildlife hebben kunnen spotten! Al bij binnenkomst kwamen de eerste kapucijnaapjes ons tegemoet, deze zijn hier vrij brutaal dus zeker bij het café moet je oppassen dat ze het eten niet van tafel komen stelen. We hebben alle trails van het park gelopen en hebben ook leguanen, schildpadjes, krabbetjes, luiaarden en nog meer kapucijnaapjes gezien.

Relaxen en mooie uitzichtpunten

Naast de wilde dieren hebben we verschillende waanzinnige uitzichtpunten bezocht en ook de mooie witte stranden. Wij hadden een beetje pech met de regen en het was dan ook geen lekker weer om op het strand te chillen, maar als je geluk hebt is het een hele fijne plek om even uit te rusten of in de zee af te koelen nadat je je ingespannen hebt op de verschillende trails van het park.

De stadjes Quepos en Manuel Antonio

Wees je ervan bewust dat je wel echt voor het National Park komt en er verder niet veel in de omgeving te doen is. Wij vonden het plaatsje Quepos waar we verbleven niet erg sfeervol en zijn dan ook meteen weer op doorreis gegaan. Dit betekent zeker niet dat het niet de moeite waard was, want wij vonden het National Park wel echt heel leuk om gezien te hebben!

Je zou wel nog een uitstapje kunnen maken naar de Nauyaca Watervallen (zeker een aanrader!), zo’n 30 kilometer van het National Park. Zelf zijn we doorgereden naar Uvita en hebben vanaf daar de watervallen bezocht.