Surfen in Playa Venao

8 januari, 2023

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Of je nou al jarenlang ervaring hebt met surfen of nog nooit eerder een surfboard van dichtbij hebt bekeken, voor ieder wat wils in Playa Venao! Dit plaatsje staat echt bekend om de goede golven en er worden ook regelmatig surfwedstrijden gehouden.

Surfles

Zelf hadden wij geen enkele ervaring met surfen, we gingen dus redelijk blanco die kant op en hebben onze eerste meters op het surfboard in Playa Venao gemaakt. We verbleven bij Selina Playa Venao en kozen er ook voor om daar meteen 3 surflessen te boeken, zodat we een goede start konden maken. Dit hield in dat we in de ochtend een uurtje les hadden en daarna de rest van de dag zelf konden oefenen met een surfboard dat bij het pakket van 3 lessen hoorden. Dit hield dus in: 3 keer een uur surfles en ook drie dagen onbeperkte huur van het surfboard.

Meer surfervaring?

Als je wat meer ervaring hebt met surfen, is Playa Venao ook een prima plek om te verblijven. Je kunt een board huren of je eigen board meenemen als je dat prettiger vindt. Het is een heel bekende plek voor surfers waar goede golven te vinden zijn, dus ook voor wat meer uitdaging kun je zeker terecht!

Selina Playa Venao

Het plaatsje Playa Venao is heel klein, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je hoeft te vervelen! Bij Selina Playa Venao, waar wij hebben verbleven, worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Zo worden er kookcursussen gegeven, bingo-avonden en kun je meedoen met de beach clean up als je je steentje wil bijdragen voor het milieu. Verder worden er natuurlijk ook goede feesten georganiseerd! De volgende ochtend kun je dan weer opstarten met een heerlijk yoga lesje met uitzicht over het strand.

Hoe kom ik in Playa Venao?

Playa Venao is niet de meest makkelijke bestemming om te bereiken in Panama. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wij vonden de shuttle (50 euro per persoon) eigenlijk te duur en dus besloten we met een publieke bus te gaan. We kochten een ticket van Panama-Stad naar Las Tablas en deden er zo’n 5 uur over met de bus. In Las Tablas zijn we afgezet op een andere plek dan waar de volgende bus zou gaan, aan de andere kant van het dorp. Dat werd een wandeling van 2 kilometer naar de andere kant van het dorp. Vanaf dit busstation gaat één keer per dag een bus naar Playa Venao. Wijzelf hebben deze bus gemist, dus namen vanaf Las Tablas een collectivo naar Playa Venao. Echter kun je vanaf dit punt ook een bus nemen naar Pedasi en moet je daar nog een keer overstappen om de bus naar Cañas te nemen.

Tips

Ben je enthousiast geworden om Playa Venao te bezoeken en te genieten van de heerlijke vibe die er hier hangt? Dan hebben wij nog een aantal tips voor je:

  • Playa Venao is een prijzige bestemming, er is een (kleine) supermarkt aanwezig maar je betaalt hier echt de hoofdprijs voor. Ben je in de gelegenheid om wat boodschappen mee te nemen? Dan zouden wij dit zeker aanraden, dit scheelt je heel wat kosten!
  • Iets anders wat we aanraden om mee te nemen: cash geld! Er is wel een pinautomaat aanwezig, maar dit is er maar ééntje. Wanneer deze buiten werking is (en dit gebeurt vrij regelmatig) dan heb je geen opties om te pinnen, dan kan het dus handig zijn om wat cash geld bij je te hebben!
  • Vertrek op tijd als je naar Playa Venao reist. Hoe later je weggaat van je bestemming, hoe lastiger het wordt om naar Playa Venao te reizen met de bus. Met een shuttle of eigen auto zal je hier geen last van hebben, maar wel als je afhankelijk bent van de bus.

Ultieme route door Panama

Playa Venao lag mooi op onze route door Panama, benieuwd geworden naar de andere prachtige plekken? Check dan onze route door Panama, die we in ongeveer 2,5 hebben afgelegd

Reisroute Panama
Reisroute door Panama