Ons Singapore vooronderzoek

16 januari, 2023 | Reistips

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis
Een luchtfoto van Gardens by The Bay middenin Singapore.

Een westerse bestemming, middenin Azië? Dan ben je in Singapore aan het juiste adres. Deze stad is een perfecte tussenstop, van een dag of 4, voor je reis door Azië. Geniet hier van prachtige (moderne!) gebouwen en skyline van de stad en ga sfeer proeven in de vele multiculturele wijken. ‘s Avonds kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende lichtshow aan de Marina Bay.

Handige informatie

 • Vliegduur: 13 uur
 • Visum: nee, tot 90 dagen
 • Vaccinaties: aangeraden
 • Valuta: Singaporese Dollar
 • Reisadvies: vind je hier!

Over Singapore

Singapore is een veelzijdige, ultramoderne stad waar je je ogen zult uitkijken. Je vindt hier een gigantische diversiteit aan culturen in de verschillende wijken van de stad. Ook kun je genieten van de prachtig aangelegde botanische tuinen.

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, kun je één van de eilanden bezoeken om een dagje te ontspannen. 

Middenin de Cloud Forest in Singapore met een mooie waterval op de achtergrond.

Klimaat Singapore

In Singapore is het over het algemeen altijd warm. Door de hoge luchtvochtigheid, kan het al snel wat klam aanvoelen in de stad. De temperatuur ligt eigenlijk het gehele jaar tussen de 25 en 30 graden. Gedurende het hele jaar kunnen er regenbuien voorkomen in Singapore.

Het regenseizoen in Singapore duurt van november tot en met februari. Er vallen dan geregeld flinke regenbuien, die soms lang kunnen aanhouden. Er komen dagen voor dat het weinig droog is. 

De kosten in Singapore

Singapore is in vergelijking met andere landen in Azië een dure stad. Je zult hier dagelijks dus wat meer uitgeven dan je in andere landen in Azië gewend bent. Toch is het relatief goed mogelijk om een bezoek te brengen aan de stad, zonder dat dit direct de hoofdprijs kost. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te genieten van het vele streetfood, in plaats van in een duur sterrenrestaurant op een rooftopbar. Ook kun je lopende of met de metro reizen, wat veel geld scheelt. 

In Singapore kun je (vrijwel) overal met een Nederlandse betaalpas betalen. Toch raden wij aan een creditcard mee te nemen, omdat een aantal accommodaties dit eist bij een reservering.

Hier moet je geweest zijn

Singapore is een veelzijdige stad, met veel mogelijkheden. Als je er zo’n 3 tot 4 dagen verblijft, kun je de absolute hoogtepunten van de stad zeker zien. Struin dan door de multiculturele wijken: Chinatown, Little India en Kampong Glam. Ook een drankje doen in een rooftopbar met het gigantische uitzicht over de stad is een absolute aanrader.

Ten slotte is het leuk om een bezoek te brengen aan de lichtshow bij de Gardens by the Bay. Deze show wordt iedere avond gegeven en duurt ongeveer 15 minuten. Absoluut de moeite waard!

 • Pulau Ubin
 • Sentosa Islands en haar vele attracties
 • MacRitchie Reservoir
 • Marina Bay
 • Gardens by the Bay
 • Singapore flyer
 • Chinatown 
 • Little India
 • Kampong Glam
 • Rooftopbars

FAQ over Singapore

Welke vaccinaties moet ik halen als ik naar Singapore reis?

Bij een kort verblijf in Singapore, wordt geen enkele vaccinatie aangeraden.

Bij een verblijf langer dan 3 maanden, wordt de Hepatitis B vaccinatie aangeraden. Hepatitis B is een ontsteking van de lever, dit wordt veroorzaakt door een virus. Je kunt besmet raken met het virus door seksueel contact en via het bloed.

Komen knokkelkoorts en malaria voor in Singapore?

Knokkelkoorts komt helaas wel in Singapore voor. Het wordt veroorzaakt door een muggenbeet van de denguemug. Deze muggen steken eigenlijk vooral overdag, het is dus belangrijk om je dan te beschermen tegen muggenbeten. Beschermende kleding en het gebruik van antimuggenspray (DEET) kunnen ervoor zorgen dat een muggenbeet voorkomen wordt. Malaria komt niet voor in Singapore.

Heb ik een visum nodig voor Singapore?

In Singapore mag je 90 dagen lang verblijven zonder visum. Je moet dan in het bezit zijn van een bewijs van retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming. 

Hoe lang is het vliegen naar Singapore?

Een directe vlucht naar Singapore duurt zo’n 13 uur. Uiteraard is het ook mogelijk om met een overstap naar Singapore te vliegen. De reistijd hangt dan af van de overstaptijd.

Goed om te weten

Helaas zijn wij zelf niet naar Singapore geweest, maar dit zit er nog wel een keer aan te komen. Hier hebben we dan ook al een keer goed onderzoek naar gedaan en deze willen we met jullie delen.

Uiteindelijk hebben we er tijdens onze reis voor gekozen om naar Panama, Costa Rica en Mexico te gaan. Daarover kunnen we je wel informatie geven uit eerste hand en is zeker het bekijken waard.