Gaan we naar Nieuw-Zeeland?

25 februari, 2023 | Reistips

Mark Anker

Ik deel tips om financieel vrij te reizen naar de mooiste bestemmingen
Bergen en mooi blauw water in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtig land waar er van alles mogelijk is. Vele zeggen dat de natuur van Nieuw-Zeeland een van de mooiste ter wereld is, en wij zijn het daar zeker mee eens! De beste manier om door Nieuw-Zeeland te reizen is het huren van een camper of auto. Hierdoor ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en dat gaat je reis nog leuker maken. Dit land is zeker niet goedkoop, maar wel een van de meest fascinerende plekken op aarde.

Begin bij de basis

 • Vliegduur: 26 uur
 • Visum: nee
 • Vaccinaties: niet nodig
 • Valuta: Nieuw-Zeelandse Dollar
 • Reisadvies: vind je hier!

Over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt in de grote oceaan en bestaat uit twee grote eilanden, namelijk Zuidereiland en Noordereiland. Wellington is de hoofdstad en ligt op het Noordereiland. De mooiste en meeste natuurverschijnselen van Nieuw-Zeeland vind je op het Zuidereiland. Veel reizigers kiezen er dan ook voor om vooral dit deel van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Als je krap bij de tijd zit met je reis door Nieuw-Zeeland, denk aan twee weken of minder, kies dan inderdaad voor het Zuidereiland. Maar als je tijd genoeg hebt raden we aan om ook zeker het Noordereiland te gaan bezoeken.

De bewoners van Nieuw-Zeeland worden ook wel Kiwi’s genoemd en zijn zeer aardig en gastvrij. Er wordt Engels gesproken in dit land en betalen doe je met de Nieuw-Zeelandse Dollar. Vanaf Nederland is het 26 uur vliegen naar Nieuw-Zeeland. Van Australië naar Nieuw-Zeeland is iets meer dan 3 uur vliegen, als je dan toch in de buurt bent kan je het net zo goed combineren. 😉

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het grootste deel van Nieuw-Zeeland heeft een heerlijk zeeklimaat. Hierdoor zijn de winters zacht en zijn de zomers warm. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland wordt wel eens gezien als een subtropisch klimaat, maar dat is het officieel niet. Waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt bij Nieuw-Zeeland, is dat je hier ook kan skiën. Sommige bergen zijn namelijk bedekt met eeuwige sneeuw. In de maanden juni tot en met oktober kan je dan ook met wintersport gaan naar Nieuw-Zeeland.

Nederland ligt aan de andere kant van de wereld ten opzichte van Nieuw-Zeeland. Dit houdt in dat de zomers en winters omgedraaid zijn. Wanneer het dus in Nederland winter is, beginnen de zomermaanden in Nieuw-Zeeland. In juli (koudste maand) is de gemiddelde maximumtemperatuur dan ook 13°c en in februari (warmste maand) is de gemiddelde maximumtemperatuur 23°c.

Hier moet je geweest zijn

Queenstown: ook wel ’the adrenaline capital of the world’ genoemd en dat zegt eigenlijk al genoeg. In deze levendige stad is er van alles te beleven, van bungeejumpen tot raften, je hoeft je er geen moment te vervelen. Daarnaast is deze plek ook nog is magisch mooi, en kan je met uitzicht op de natuur bijkomen van al dat geweld.

Bay of Islands: 144 prachtige eilandjes die vlak bij elkaar liggen. Geniet hier van de mooie witte stranden, het helder blauwe water en de ongerepte natuur. Rust hier lekker uit, maar vergeet ook niet om te zwemmen, duiken, kajakken en dolfijnen te spotten.

Thermal Explorer Highway: deze 457 kilometer lange route brengt je langs mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Rij in een paar dagen en vergeet vooral niet te stoppen bij de vele natuurlijke spa’s of de spuitende geisers. Het leuke van de Thermal Explorer Highway is dat het landschap continu verandert. Zo kom je eerst verschillende modderpoelen tegen, dan kom je langs heldere meren en daarna weer bij skibergen.

En deze zijn ook tof

 • De natuur: geniet van alles om je heen!
 • Fjorden van Milford Sound
 • Abel Tasman National Park
 • Tongariro Crossing
 • Thermal Explorer Highway
 • Milford Sound Highway
 • Queenstown
 • Wanaka
 • Kaikoura
 • Huren van een camper

De veelgestelde vragen

Hoe lang is het vliegen naar Nieuw-Zeeland?

Vliegen van Nederland naar Nieuw-Zeeland duurt 26 uur inclusief tussenstop. Het is niet mogelijk om direct van Nederland naar Nieuw-Zeeland te vliegen, dus één of meerder tussenstops is nodig.

Heb ik een visum nodig om naar Nieuw-Zeeland te reizen?

Als toerist met geldig Nederlands paspoort is het niet nodig om een visum aan te vragen voor een reis korter dan drie maanden. Wel moet je in bezit zijn van een New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) voordat je Nieuw-Zeeland binnenkomt.

Kleine disclaimer

Wij zijn zelf nog niet naar Nieuw-Zeeland geweest, maar het stond wel op onze shortlist. Het onderzoek wat we hebben gedaan willen we dan ook graag met jullie delen.

Benieuwd waar we wel heen zijn gegaan? Check dan Panama, Costa Rica en Mexico geweest, ook de moeite waard!