Lange vlucht: hoe vermaak je je?

10 april, 2022 | Reistips

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Wanneer je wat van de wereld wil zien, ontkom je er niet altijd aan dat je hiervoor wat langer in het vliegtuig moet zitten. De één vindt dit vervelender dan de ander, maar met de tips die wij je geven in dit artikel is jouw volgende vliegreis zo voorbij en kun je gaan genieten van de bestemming!

1. Binge-watche je favorieten!

De eerste en minst originele tip maar wel eentje die niet kan ontbreken in dit rijtje: het kijken van een serie of film. Of dit nou op Netflix, Videoland of een ander streamingskanaal is; zorg ervoor dat je een aantal afleveringen van je favoriete serie of een leuke film hebt gedownload. De tijd gaat echt een stuk sneller als je wat leuks hebt om te kijken, de gemiddelde aflevering duurt al gauw 40-50 minuten en dat betekent dat je weer drie kwartier dichter bij je bestemming bent!

2. Oordopjes in en verdwijn in je eigen wereld

Download je favoriete muziek zodat je deze kunt luisteren in het vliegtuig. Ook het luisteren van een podcast kan ervoor zorgen dat de tijd wat sneller gaat. Er zijn meerdere Podcasts opgenomen over het maken van reizen, met waargebeurde verhalen of juist tips. Leuk om je voor te bereiden voor je reis!

3. Lezen

Houd je van lezen? Dan is een boek of tijdschrift ook leuk om bij de hand te hebben in het vliegtuig. Als je jezelf helemaal verliest in een verhaal, kan het zomaar zijn dat je twee uur later pas weer op de klok kijkt! Als je een echte liefhebber van lezen bent, kan een e-reader ook fijn zijn omdat je dan meerdere boeken kunt meenemen zonder dat je je daar een breuk aan tilt. En deze kan uiteraard ook mee naar het strand, waar je dan heerlijk verder kunt lezen.

Andere tip: een reisgids van de plaats van bestemming, zo kom je goed voorbereid aan en verlies je geen kostbare tijd!

4. Maak je reisgenoot in met een spelletje, of speel het alleen!

Als je samen met een reisgenoot op stap bent, is het leuk om een spelletje in je handbagage te stoppen zodat je dit kunt spelen onderweg. Niet alleen leuk om in het vliegtuig te spelen, maar ook als je op doorreis gaat en misschien ook nog een boot/trein tripje gaat doen. Of anders natuurlijk ook leuk voor op het strand of een terras!

Zelf vinden wij het leuk om dobbel spelletjes te spelen, zoals Clever, Keer op Keer of Qwixx. Let wel op dat je in het vliegtuig voorzichtig gooit in de doos, anders liggen je dobbelstenen aan de andere kant en moet je op je knieën om ze te gaan zoeken 😉.

Verder zijn er natuurlijk ook leuke reisversies van de bekende spellen, zoals old-school mens erger je niet of vier op een rij.

Reis je niet met een reisgenoot? Misschien heb je het geluk dat er een leuke buurman/buurvrouw naast je zit in het vliegtuig. Wil je het daar niet op wagen? Dan zijn er ook genoeg leuke spelletjes voor 1 persoon die je kunt spelen, zoals Clever en Keer op Keer die we bovenstaand ook genoemd hebben. Uiteraard kun je natuurlijk ook leuke spelletjes downloaden op je smartphone. Of denk eens aan een puzzelboekje, zoals een kruiswoordpuzzel of sudoku’s!

5. Energie bijtanken

Een andere tip: pak een paar uurtjes slaap als dat lukt! Zeker op een lange vlucht is de kans groot dat je later ook met een tijdverschil te maken zult hebben. Je hele ritme wordt dus al op z’n kop gegooid, de paar uurtjes slaap die je nu vast kunt pakken nemen ze je in ieder geval niet meer af!

Zorg ervoor dat je een fijn kussen voor je nek bij je hebt, zodat je een comfortabele houding kunt aannemen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je geen vreselijke nekpijn overhoudt aan je dutje. Ook kan het fijn zijn om oordopjes mee te nemen, zodat je je echt helemaal kunt afzonderen van je mede-passagiers.