LifeStraw review: een musthave voor op reis

26 juli, 2022 | Reistips

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Als je het ons vraagt, is de LifeStraw echt een must-have om mee te hebben wanneer je op reis gaat. In Nederland zetten we de kraan aan en hebben we direct schoon drinkwater. Dit is echter lang niet op alle bestemmingen het geval, maar met de LifeStraw dus wel! Maar wat doet die drinkfles dan precies? En waarom raden wij dit zo sterk aan?

LifeStraw in backpack

Wat is de Lifestraw?

Eigenlijk is het heel simpel: het betreft een drinkfles met een koolstoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat chlorine en pesticiden uit het water gefilterd worden, maar vermindert ook de bijsmaak aan het water. Binnen no-time wordt verontreinigd water schoon drinkwater. En het enige wat je er zelf voor hoeft te doen, is de fles te vullen met water (dit kun je dus uit de kraan halen, maar ook uit een waterval bijvoorbeeld) en via het mondstuk te drinken uit de drinkfles. Uit het mondstuk komt het gereinigde water en de vervuilde deeltjes blijven achter in het filter. Makkelijker krijg je het niet!

Het filter van de drinkfles kan ongeveer 100 liter water filteren. Hierna dient het filter vervangen te worden, omdat schoon drinkwater niet langer gegarandeerd kan worden.

Check hier de LifeStraw versie die wij hebben (650 ml)

Check hier de ‘grote’ broer van de LifeStraw (1L)

Is deze waterfles dan niet heel duur?

De gemiddelde prijs van deze waterfles is €60,-. In eerste instantie hebben wij om deze reden dan ook wel even getwijfeld of we de fles wilden aanschaffen. Onze reis ging toen naar Thailand en het is algemeen bekend dat je daar heel goedkoop waterflesjes kunt kopen, we zouden dan ook heel wat flesjes water kunnen kopen voordat we ons geld terugverdiend hadden. Toch hebben wij geen moment spijt gehad van onze keuze en vinden wij dat het zijn geld zeker waard is. Het scheelt gesleep met meerdere flesjes water, omdat je eigenlijk altijd maar 1 (of 2, omdat wij samen reizen) fles mee hoeft te nemen en deze kun je dan overal weer bijvullen. We hoefden niet te twijfelen of het drinkwater wel echt schoon was, onze Lifestraw zorgde daar namelijk wel voor! Ook toen we een berg beklommen en boven enkel water uit de fontein was, was dit voor ons geen probleem.

LifeStraw vullen

Draag je steentje bij voor de natuur

Het gebruik van een eigen drinkfles is een stuk beter voor het milieu. Er wordt een stuk minder plastic gebruikt en dat vermindert ook de hoeveelheid afval die hier van komt. Een enorm duurzame keuze dus!

Handige gebruiksinformatie

Per keer kan er 650 milliliter water in de drinkfles. Op de drinkfles staat met een streepje aangegeven tot waar je de fles kunt vullen. Als je boven het streepje vult, kan het zo zijn dat het water niet voldoende gefilterd kan worden en gaat het dus eigenlijk zijn doel voorbij.

De drinkfles is dus redelijk groot, maar door de karabijnhaak die eraan bevestigd is kun je deze altijd aan je daypack hangen. Zo neemt het geen ruimte in en kun je andere spullen ook gewoon nog mee nemen.

De fles komt in verschillende kleuren en je kunt dus zelf kiezen wat je het leukst vindt!

Misschien ook nog fijn om te weten: je kunt ook een losse filter kopen waarmee je niet per sé de fles nodig hebt. Met dit filter kun je dus bijvoorbeeld water uit een beek of waterval drinken.

Ook zijn er dus vervangingsfilter voor de drinkfles, deze kosten gemiddeld 35 euro.

Paarse LifeStraw fles