Reis uitstippelen: waar ga je wel en waar ga je niet?

1 juni, 2021 | Backpacken

Demi Goudriaan

Ik help je met het ontdekken van verborgen pareltjes op jouw droomreis

Bij het uitstippelen van een reis is keuzes maken één van de lastigste dingen die je moet doen. Er zijn zó veel bestemmingen waar het prachtig is, de cultuur interessant en de bevolking vriendelijk. De stranden fantastisch en het water heerlijk. Zie dan maar eens de juiste keuzes te maken.

Keuzes, keuzes, keuzes…

Zeker wanneer je maar een aantal weken per jaar op reis kunt, is het lastig om te kiezen welke bestemming dit dan zal worden. Maar ook wanneer je wel voor een langere tijd op reis kunt, kun je niet alles van ieder land zien en zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Dit is logisch en hoort erbij, maar dat maakt het natuurlijk niet minder jammer.

Hoewel het lastig is om keuzes te maken, is het ook zonde om op iedere bestemming maar een korte tijd te blijven omdat er nog meer bestemmingen bezocht moeten worden. Dit betekent namelijk vaak, dat eigenlijk geen één bestemming écht goed bezocht is, maar meerdere bestemmingen ‘even snel’ gezien zijn. Dit is zonde, zowel van het land als van jouw kostbare tijd.

3-4 dagen per bestemming

Wij raden daarom aan om per stad/bestemming zo’n 4 dagen uit te trekken. In deze 4 dagen kun je de stad leren kennen, leuke dingen die er te doen zijn bezoeken en met de bevolking in contact komen om zo de gewoonten van de stad ook wat meer eigen te maken.

Uiteraard is het per bestemming verschillend, soms zal je na 3 dagen al het gevoel hebben alles gezien te hebben, ergens anders had je misschien nog wat langer willen blijven. Wij raden aan om dit vooral per moment te bekijken en niet te ver vooruit te boeken.

Maak een lijstje!

Om te beslissen welke bestemming(en) je dan wil gaan bezoeken, is het van belang op een rijtje te zetten wat je graag zou willen zien. Wij zetten dan op een rijtje wat er per bestemming allemaal te doen is, wat de ligging is van een bestemming en maken aan de hand daarvan een plan. Dit ligt natuurlijk helemaal aan je eigen voorkeuren, als je van een avontuurlijke reis houdt heb je andere voorkeuren dan wanneer je van een rustigere vakantie houdt.

Het is dus belangrijk om goede research te doen naar een land en haar bijbehorende steden, dorpen en natuurgebieden. Zo weet je goed waar tussen je kan kiezen. Door op een rijtje te zetten wat je leuk vindt, maar soms ook door een rijtje te maken met dingen waar je niet zo’n behoefte aan hebt op vakantie. Zo krijg je een duidelijk beeld van je eigen wensen en behoeften en kan je hiernaar handelen.

Bij twijfel niet doen… Of toch wel?

Twijfel je tussen meerdere bestemmingen en heb je niet de tijd om een combinatie te doen? Dan kan het helpen om de voors- en tegens van de bestemmingen af te wegen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze begin je reis-pagina, waar je veel informatie per bestemming vindt! Zoals onze pagina over Thailand en Vietnam.

Succes met plannen, maar maak je er niet te druk om en geniet vooral van de voorpret van je reis! Die begint namelijk nu al. 🙂