Waarom backpacken je een ultiem gevoel van vrijheid geeft

24 augustus, 2021 | Backpacken

Mark Anker

Ik deel tips om financieel vrij te reizen naar de mooiste bestemmingen
Demi en Mark die met hun backpacks klaar staan om in de trein van Chiang Mai te stappen.

Backpacken staat erom bekend als een vrij gevoel. Je hoeft alleen je tas mee te nemen op je rug en voor de rest kan je gaan en staan waar je maar wilt. Geen gedoe dus met het slepen van die zware koffers door het zand of over die onbegaanbare weg. Nee, enkel je tas op je rug en gaan! Maar hoe komt het nou dat backpacken je dit vrije gevoel geeft? In deze blog lees je meer over hoe dit komt.

Koop hier je backpack!

Eigen ervaring met backpacken

Zelf vinden wij backpacken echt super ideaal. Ja, er gaat inderdaad niet zoveel in als bij een koffer, maar laat dat juist hetgeen zijn dat zo fijn is. Je wordt eigenlijk gedwongen om keuzes te maken, en eenmaal op reis ga je dat erg fijn vinden. Waarschijnlijk herken je het wel dat als je op vakantie bent geweest en je je koffer uitpakt, merkt dat je de helft van je kleding niet eens aan hebt gehad. Zonde van die extra kilo’s die je steeds mee hebt moeten sjouwen. Met backpacken weet je gewoon zeker dat je niet te veel mee neemt, het past namelijk toch niet.

Gaan en staan waar je maar wilt

Ben je aan het reizen door Thailand? Dan kan het soms zijn dat je op weggetjes komt waar je niet zomaar met je koffer doorheen komt. Er zijn namelijk niet zoveel trottoirs als in Nederland. Na een kleine 100 meter ben je het al snel zat met je koffer. Dit geldt overigens voor veel meer landen. Ook in Vietnam zijn de wegen niet altijd even begaanbaar. Met een backpack heb je hier allemaal geen last van en loop je zo al die met koffers sleurende mensen voorbij, ideaal toch?

Koop direct hier je backpack!

Is een backpack dan niet zwaar?

Een backpack kan behoorlijk zwaar zijn, maar door de technieken die tegenwoordig worden toegepast merk je daar amper wat van. De backpacks zijn uitgerust met een heupband waardoor niet al het gewicht op je schouders komt. Door de mooie verdeling is het een stuk beter te doen om met je backpack rond te lopen. Maar we raden zeker niet aan om een lange wandeltocht met je backpack om te gaan doen. Pak liever een TukTuk of een taxi.

Speciale backpacks voor vrouwen

Wist je dat er speciale backpacks voor vrouwen bestaan? Deze zijn iets breder rond de borstkas waardoor het comfortabeler is om te dragen. Voor de rest zit er weinig verschil tussen de type backpacks. Wanneer je er eentje gaat uitzoeken is het vooral belangrijk wat jij het lekkerste vindt dragen.

Mooiste backpack-routes

Backpacken kan je overal doen, maar toch zijn er wel landen waar je dit het beste kan doen. Zeg je backpacken, dan zeg je Azië en dat is niet voor niks. Eigenlijk is dit tot stand gekomen door drie aspecten die dit continent heeft, namelijk:

  • Azië is goedkoop, bij backpacken is het toch wel een beetje de bedoeling dat je reist voor zo weinig mogelijk geld. Bij Azië liggen de prijzen voor het dagelijks leven nou eenmaal wat lager, waardoor het voor backpackers een stuk aantrekkelijker is.
  • Daarnaast zijn de wegen in Azië niet altijd even begaanbaar. Zoals ik net al noemde is het daarom vele malen makkelijker om met een backpack rond te reizen ten opzichte van een koffer.
  • Azië is prachtig! Daarom wil je zoveel mogelijk zien. Rondreizen gaat nou eenmaal makkelijker met een backpack en daarom wordt dit in Azië erg veel gedaan.

Onze favoriete backpacks:

Zelf op reis?

Ga je binnenkort zelf op reis met je backpack? Vergeet dan niet onze tips te lezen en te kijken bij welke landen je allemaal geweest MOET zijn. Als je vragen hebt kan je ook altijd contact met ons opnemen.