Op vakantie naar Portugal

29 augustus, 2022 | Reistips

Mark Anker

Ik deel tips om financieel vrij te reizen naar de mooiste bestemmingen

Weet jij nog niet waar je komende zomer op vakantie wil? Wellicht is Portugal een goede keuze, want dit veelzijdige land heeft meer te bieden dan enkel zonvakanties. In dit artikel gaan we je meer vertellen over de mooiste plekken in Portugal en welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen!

Lissabon

De hoofdstad van Portugal mag absoluut niet ontbreken in dit artikel. Zowel als stedentrip of als geheel van een grotere reis is een bezoek aan het bruisende Lissabon echt een aanrader. Het ligt dichtbij het strand, waardoor je tijdens je stedentrip eventueel ook nog naar het strand toe kan. De schilderachtige straatjes geven een bijzonder gevoel, evenals een rit in tram 28 welke je door de leukste wijken van Lissabon vervoert. Je kunt natuurlijk ook een scooter huren en op die manier de stad en omstreken bekijken.

Algarve

De bekendste provincie van Portugal is de Algarve met als belangrijkste stad Faro. Deze zuidelijke regio is vooral bekend bij vakantiegangers die zon, zee en strand opzoeken en dat is niet voor niets. De Algarve, welke grenst aan de Spanje, is de zonnigste provincie van heel Portugal. Behalve een bezoek aan het strand is er natuurlijk nog veel meer te zien. Zo zijn er gigantische klifrotsen, authentieke dorpjes evenals een groen binnenland. Zo is er in Oost-Algarve het Parque Natural de Ria Formosqa met de grootste kolonie zeepaardjes en genoeg andere bijzondere dieren en planten.

De hoogtepunten van Portugal

Behalve bovenstaande regios is er nog veel meer te ontdekken. Zo zijn er tal van Portugal vakantie tips die we graag met jou delen! Hieronder kort een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Portugal.

Sintra

De stad Sintra ligt op slechts 45 minuten afstand van Lissabon en lijkt regelrecht uit een sprookjesboek te komen. Vroeger bouwden de voormalige koningen en welgestelden hier hun buitenhuizen, waarbij het zomerpaleis van de koninklijke familie (Palácio da Pena) wellicht het meest bijzonder is. Dit paleis is bovenop een 450 meter hoge heuvel gebouwd en bestaat uit diverse bouwstijlen en kleuren. Het is zeker de moeite waard om deze magische plek te bezoeken, want het is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Porto

Als tweede stad van Portugal is Porto een leuke stad om middels een stedentrip te bezoeken. Het centrum kun je goed te voet ontdekken, omdat het niet heel groot is. Het sfeervolle oude centrum samen met de kleurrijke huizen zorgen voor een vrolijk geheel. Behalve te voet kun je de stad ook bekijken tijdens een rit met de kabelbaan, via het water of in een elektrische tuk tuk. Genoeg om uit te kiezen dus!

Aveiro

Heb je het Italiaanse Venetië al een keer gezien? Breng dan een bezoekje aan ‘het Venetië van Portugal’, beter beeknd als Aveiro. Dit stadje ligt aan het water, waarbij je met een gekleurde zeewierboot, of moliceiros genoemd in het Portugees, een tocht maken door het kanaal. Naast het water staan gekleurde gebouwen die het kleurrijke geheel afmaken. In het centrum van Aveiro zijn diverse leuke restaurantjes en winkels te vinden, evenals de vismarkt.

Óbidos

De middeleeuwse stad Óbidos is een vestingstadje in het westen van Portugal. De officiële toegangspoort van de stad is prachtig gedecoreerd met schilderingen en planten. De huizen in dit stadje zijn voorzien van rode daken en beschilderd met blauwe en gele randen, waarbij de balkons goed gevuld zijn met bloemen. Dit prachtige geheel wordt beschermt door een stevige muur rondom deze stad, waarbij het middeleeuwse kasteel over de stad waakt. Jaarlijks worden hier diverse festivals gehouden, zoals het chocoladefestival in het voorjaar en het middeleeuwse festival in de zomer.